Werkvoorbereider

Werkvoorbereider

Wat doet een Werkvoorbereider?

Wat is een werkvoorbereider?

Zoals de naam reeds doet vermoeden, is een werkvoorbereider binnen de productie verantwoordelijk voor het treffen van de juiste voorbereidingen om te zorgen dat de geplande werkzaamheden goed en verantwoord kunnen worden uitgevoerd. Een werkvoorbereider kan werkzaam zijn binnen diverse sectoren op basis waarvan diegene verantwoordelijkheid draagt voor verschillende schakels binnen de productie. Hij of zij kan bijvoorbeeld zorg dragen voor de papierstroom binnen een organisatie, waarbij hij of zij moet zorgen dat belangrijke documenten zoals certificaten, planningen en werkprocessen op orde zijn voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd. Ook kan hij of zij zich ontfermen over de inkoop of verkoop van de organisatie, contractvorming met onderaannemers of controleren van tekeningen.

Hoe ziet de werkdag van een Werkvoorbereider eruit?

Hoe een werkdag binnen deze functie eruitziet hangt af van het takenpakket voor deze functie binnen het bedrijf waarvoor hij of zij werkzaam is. In de meeste gevallen betreft het een gecombineerde functie, waarbij de hij of zij een deel van zijn of haar tijd doorbrengt op kantoor, en een deel in de werkplaats of productie. Over het algemeen brengt een werkvoorbereider het gros van zijn tijd door binnen het bedrijf. Een werkvoorbereider kan echter ook projecten begeleiden op locatie of bijvoorbeeld in de offshore.

Wat verdient een Werkvoorbereider?

Het salaris kan per bedrijf behoorlijk verschillen. Afhankelijk van de verantwoordelijkheden die deze zijn toebedeeld en het niveau van de uit te voeren werkzaamheden, ligt het salaris meestal tussen de € 2.200,- en € 3.600,- bruto per maand. Ook spelen uiteraard opleiding, ervaring, geldige certificaten en overige contractvoorwaarden een rol bij de bepaling van het salaris.

Vacatures voor Werkvoorbereider

Ben je enthousiast en ben je benieuwd naar de openstaande vacatures voor Werkvoorbereider? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures om te kijken of er een bij jou past.