TIG-lasser

TIG-lasser

Wat doet een TIG-lasser?

Wat is TIG-lassen?

Binnen de metaalsector wordt afhankelijk van het type verbinding, de omstandigheden en eisen die aan een werkstuk worden gesteld, gebruik gemaakt van verschillende manieren van lassen. TIG-lassen is een secuur en relatief schoon lasproces dat met name wordt toegepast op fijner materiaal, en je derhalve veel zult tegenkomen in specifieke typen bedrijven. Een TIG-lasser specialiseert zich in de loop der jaren vaak in specifieke facetten van het TIG-lassen. Zo kun je je met TIG-lassen bijvoorbeeld specialiseren in pijplassen, of verbindingen leggen met fijner materiaal zoals aluminium of RVS. TIG-lassen is een proces dat met twee handen dient te worden uitgevoerd, en vanwege de nauwkeurigheid van het proces dient een TIG-lasser te beschikken over een vaste hand.

Hoe ziet de werkdag van een TIG-lasser eruit?

TIG-lassen wordt in Nederland binnen talrijke bedrijven en industrieën toegepast. Hoe de werkdag van een TIG-lasser eruitziet, is echter afhankelijk van het type bedrijf waarvoor hij of zij werkzaam is. Zo worden sommige lassers ingezet om op locatie reparaties uit te voeren. In een dergelijke functie kan het zijn dat je veel op de weg zit. Ook kun je als TIG-lasser werkzaam zijn op een plant of raffinaderij, maar eveneens in de productie in een werkplaats of fabriek.

Wat verdient een TIG-lasser?

Om de vergoeding van een TIG-lasser vast te stellen, wordt gekeken naar diverse factoren. Zo spelen leeftijd en ervaring een rol, evenals de werktijden, geldige certificaten en het niveau van de uit te voeren werkzaamheden. Het daadwerkelijke salaris kan hoger uitvallen in verband met overuren, onregelmatige diensten en weekend-/nachtdiensten. Gemiddeld ligt het salaris van een TIG-lasser tussen de € 1.950,- en € 3.250,- bruto per maand.

Vacatures voor TIG-lasser

Ben je enthousiast en ben je benieuwd naar de openstaande vacatures voor TIG-lasser? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures om te kijken of er een bij jou past.