QC Engineer

QC Engineer

Wat doet een QC Engineer?

Wat is een QC Engineer? 

Om te zorgen dat binnen bedrijven actief in de metaalsector, werkzaamheden op een veilige en kwalitatief acceptabele manier worden uitgevoerd, kan binnen een bedrijf een QC Engineer worden aangesteld. QC staat voor Quality Control of kwaliteitscontrole, en is met name binnen grotere bedrijven een belangrijk onderdeel van alle uit te voeren werkzaamheden. De QC Engineer heeft een technische studie afgerond op ten minste Hbo-niveau, en in de meeste gevallen aanvullende trainingen, cursussen of opleidingen gedaan specifiek afgestemd op de branche binnen welke zij werkzaam zijn. Hij of zij controleert vaak de papierenstroom binnen de productie, en controleert of alle benodigde certificaten, planningen en werkinstructies op orde zijn. Hij of zij is vaak eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de productie binnen een bedrijf, en overziet het traject van begin tot eind. Hierbij handelt hij of zij op basis van de visie en afspraken binnen een bedrijf, evenals de eisen die vanuit nationale en/of internationale wetgeving in zogeheten normen zijn vastgesteld.

Hoe ziet de werkdag van een QC Engineer eruit? 

QC Engineer kan een behoorlijk diverse en dynamische functie zijn, waarbij de medewerker te maken krijgt met diverse facetten van het productieproces. Een QC Engineer kan in-house werkzaam zijn bij een organisatie, of op locatie bij klanten bepaalde consultancy of inspecties uitvoeren. Binnen sommige bedrijven zal de QC Engineer veel onderweg zijn voor verschillende projecten op locatie, daar waar bij andere bedrijven de QC Engineer met name binnen het bedrijf werkzaam is (zowel op kantoor als in de werkplaats).

Wat verdient een QC Engineer?

QC Engineer zijn (ten minste) Hbo-geschoolde professionals, die vaak aan de hand van overige training en opleiding bepaalde specialisaties hebben gedaan. Het salaris is naast werkervaring, opleidingsniveau en werktijden afhankelijk van geldige certificaten en de complexiteit van de werkzaamheden. Gemiddeld verdient een QC Engineer tussen de € 3.000,- en € 4.500,- bruto per maand.

Vacatures voor QC Engineer

Ben je enthousiast en ben je benieuwd naar de openstaande vacatures voor QC Engineer? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures om te kijken of er een bij jou past.