Plaatwerker

Plaatwerker

Wat doet een Plaatwerker?

Wat is een Plaatwerker?

Een plaatwerker is binnen een bedrijf verantwoordelijk voor het bewerken van (veelal stalen) plaatmateriaal. Hierbij kun je denken aan assemblage, voor- of nabewerking en metingen. Afhankelijk van het type of de hoeveelheid materiaal die binnen een organisatie wordt gebruikt, maakt de plaatwerker gebruik van machines om het materiaal te bewerken, vervoeren of op te meten. Plaatwerkers moeten in sommige gevallen overweg kunnen met grote complexe machines, bijvoorbeeld om materiaal te snijden, frezen, slijpen of buigen. Vaak heeft de plaatwerker een Mbo-opleiding gevolgd in een technische richting, zoals Werktuigbouwkunde, Metaal en Techniek of Metaalbewerker.

Hoe ziet de werkdag van een Plaatwerker eruit?

Over het algemeen voeren plaatwerkers hun werkzaamheden uit in een werkplaats, waar de benodigde apparatuur aanwezig is. Hij of zij wordt vaak aangestuurd door een werkplaats chef of werkvoorbereider, en werkt aan de hand van vooraf opgestelde werkprocedures. Plaatwerkers kom je tegen in diverse typen bedrijven, waaronder de installatietechniek, scheepsbouw, machinebouw en constructie. De werktijden van plaatwerkers kunnen eveneens sterk variëren. Binnen sommige bedrijven worden de werkzaamheden uitsluitend overdag uitgevoerd, daar waar binnen andere bedrijven onregelmatige diensten, weekend- en nachtdiensten, en overwerk aan de orde van de dag zijn.

Wat verdient een Plaatwerker?

Het gemiddelde salaris van een plaatwerker ligt tussen de € 1.700,- en € 2.500,- bruto per maand. Bij het vaststellen van de exacte hoogte van de vergoeding spelen diverse factoren een rol. Zo wordt gekeken naar opleidingsniveau en werkervaring, maar ook naar het werkrooster van de medewerker en de complexiteit van de machines waarmee deze te maken krijgt.

Vacatures voor Plaatwerker

Ben je enthousiast en ben je benieuwd naar de openstaande vacatures voor Plaatwerker? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures om te kijken of er een bij jou past.