Onze historie

Onze historie

Het verhaal begint bijna 25 jaar geleden. In die tijd hebben we een enorm netwerk opgebouwd. We kunnen zeggen dat we de technische markt door en door kennen en de markt ons. “De Groot combineert twee waardevolle dingen: technische kennis en het vermogen om mensen te lezen. Zo weten ze snel de juiste partijen met elkaar in contact te brengen of de werknemer te inspireren zich in iets verder te ontwikkelen.

De Groot Uitzendbureau heet vanaf 21 februari 2019 De Groot Personeel in Techniek. Dit is een naam die perfect bij ons past. Wij zijn betrokken, innovatief, deskundig en ondernemend, kortom: Een team waar PiT in zit!

De keuze om onze naam te veranderen zit hem in het feit dat wij meer zijn dan alleen een uitzendbureau. Vanaf vandaag richten wij ons op alle vacatures in de totale metaalbranche. Van aankomend lasser tot projectmanager of NDO technicus… Voor zowel uitzenden, detacheren, werving & selectie en ZZP bemiddeling bent u bij ons aan het juiste adres!

Naast het bemiddelen van de medewerker, zullen wij ons ook meer bezig houden met het adviseren van de opdrachtgever op het gebied van job marketing , HR en het begeleiden in de ontwikkeling van onze kandidaten.

Verder blijven wij oud & vertrouwd. Het op een persoonlijke manier verbinden van de juiste werkgevers met het juiste technische personeel zal niet veranderen. De kandidaten worden nog steeds getest, waar nodig opgeleid en klaargestoomd om bij u aan het werk te gaan.

Wij zeggen dan tegen elkaar: “logisch toch?”. Maar het blijkt niet zo vanzelfsprekend te zijn in de uitzendbranche. Jack Beerendonk (MCS Plaat & Constructiewerk B.V.) vertelde bijvoorbeeld: “De Groot is van oorsprong een opleider en ziet meteen de potentie van een kandidaat en kan hem enthousiasmeren om verder te gaan. Ze zien mogelijkheden. Hij is geen koppen aan het verkopen, maar vakmensen.”

Netwerk en opleiden

Onze absolute meerwaarde is de samenwerking met diverse opleidingspartners zoals SVM ( Stichting Vakopleiding Metaal) en het Lasinstituut . Hier kunnen we onze kandidaten testen op hun competenties en indien nodig verder scholen en/of certificeren voordat de kandidaat wordt bemiddeld.

Maatschappelijk verantwoord

Wij houden van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iedereen die wil en kan verdient een plek op de arbeidsmarkt. Binnen de werktuigbouw lukt het bijna altijd om voor iedereen een werkplek te vinden waar hij of zij tot zijn recht komt en zich kan ontwikkelen.

Jack Beerendonk (MCS Plaat & Constructiewerk B.V.): “Ze blijven altijd positief en zoeken naar mogelijkheden.”