Onderhoudsmonteur

Onderhoudsmonteur

Wat doet een Onderhoudsmonteur?

Wat is een onderhoudsmonteur?

Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, pleegt een onderhoudsmonteur onderhoud aan apparatuur. Onderhoudsmonteurs worden ook wel servicemonteurs genoemd. Hierbij kan het gaan om de meest uiteenlopende apparatuur, waarbij je kunt denken aan landbouwmachines, productiemachines, voertuigen of meetapparatuur. De onderhoudsmonteur is meestal in dienst van de fabrikant, leverancier of distributeur van de desbetreffende apparatuur. Het onderhoud wordt uitgevoerd volgens een servicecontract met de klant, of conform de daarvoor geldende wetgeving. Een onderhoudsmonteur heeft doorgaans een opleiding gevolgd in een technische richting, zoals bijvoorbeeld elektrotechniek, bouwkunde, of civiele techniek. Onderhoudsmonteurs dienen vaak te beschikken over specifieke certificaten, om te waarborgen dat zij hun werkzaamheden op een veilige en verantwoorde manier kunnen uitvoeren. De apparatuur waarop het onderhoud wordt gepleegd kan ten slotte erg kostbaar zijn.

Hoe ziet de werkdag van een onderhoudsmonteur eruit?

Sommige monteurs werken vanuit een vaste standplaats, daar waar anderen hun werkzaamheden uitvoeren bij de klant of eindgebruiker op locatie. In het laatste geval zit de monteur doorgaans veel op de weg, en dient deze dan ook te beschikken over een geldig rijbewijs (B). Afhankelijk van het type bedrijf waar de onderhoudsmonteur in dienst treedt, kan deze te maken krijgen met afwijkende werktijden. Zo kan worden gewerkt met een ploegendienst, wordt in sommige gevallen bereidheid tot overwerk verwacht, of werk je soms in onregelmatige diensten.

Wat verdient een onderhoudsmonteur?

Gemiddeld verdienen onderhoudsmonteurs tussen de € 2.100,- en 3.000,- bruto per maand. Op basis van verschillende factoren, zoals werkervaring, opleidingsniveau en moeilijkheidsgraad van de uit te voeren werkzaamheden wordt de exacte hoogte van het salaris vastgesteld.

Openstaande vacatures voor onderhoudsmonteur

Ben je enthousiast en ben je benieuwd naar de openstaande vacatures voor onderhoudsmonteur? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures om te kijken of er een bij jou past.