NDO Technicus

NDO Technicus

Wat doet een NDO Technicus?

Wat is NDO?

NDO staat voor Non Destructief Onderzoek, en is een verzamelnaam voor verschillende technieken die worden gebruikt om de kwaliteit van lasverbindingen te inspecteren of toetsen. Een NDO-technicus is opgeleid om aan de hand van verschillende methoden oneffenheden, vervuilingen en zwaktes te ontdekken in materialen en verbindingen. Hiervoor heeft de NDO-technicus vaak een opleiding genoten in diverse disciplines zoals Visueel onderzoek (VT), Penetrant onderzoek (PT), Ultrasoon onderzoek (UT) of Magnetisch onderzoek. Een NDO-technicus wordt vaak ingezet door bedrijven om de kwaliteit te kunnen waarborgen van constructies en producten. In Nederland geldt voor producten met een zogeheten CE-markering dat deze (meestal) steekproefsgewijs gecontroleerd moeten worden door een NDO inspecteur.

Hoe ziet de werkdag van een NDO Technicus eruit?

De werkdag van een NDO-technicus bestaat vaak uit voor een deel uit het uitvoeren van bovengenoemde inspecties, en voor een groot deel uit het documenteren/rapporteren hiervan. Dit kan plaatsvinden in een hiervoor bestemd laboratorium, maar wordt ook uitgevoerd op locatie bij bedrijven. Binnen de NDO kan dus met name werkzaam zijn in een lab, maar ook stad en land afstruinen van klant naar klant om in werkplaatsen, op plants of zelfs in de offshore inspecties uit te voeren.

Wat verdient een NDO Technicus?

Het gemiddelde salaris van een NDO-technicus ligt tussen de € 2.400,- en € 4.000,- per maand. De exacte hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de ervaring van de medewerker, evenals het niveau van de uit te voeren werkzaamheden en werktijden. Vaak valt het daadwerkelijke salaris binnen dergelijke functies hoger uit, dankzij onregelmatigheidstoeslag, overuren en nacht- of weekenddiensten.

Vacatures voor NDO Technicus

Ben je enthousiast en ben je benieuwd naar de openstaande vacatures voor NDO Technicus? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures om te kijken of er een bij jou past.