Metaalbewerker

Metaalbewerker

Wat doet een Metaalbewerker?

Wat is een metaalbewerker?

Een metaalbewerker draagt zorg voor diverse processen die komen kijken bij het vervaardigen, assembleren of repareren van constructies en apparaten van klein tot groot. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan bruggen, voertuigen of werkmachines. De metaalbewerker is vaak een breed takenpakket toebedeeld, en is doorgaans opgeleid om te werken met zwaardere of geavanceerdere machines. De werkzaamheden in deze functie kunnen onder meer bestaan uit:

  • Zagen
  • Slijpen
  • Frezen
  • Lassen
  • Construeren
  • Monteren
  • Repareren
  • Draaien

Een geschikte kandidaat is over het algemeen opgeleid of getraind om bovengenoemde werkzaamheden uit te voeren. De kandidaat kan zelfstandig werken vanaf een tekening, en dient secuur en planmatig te werk te gaan. Te allen tijde dient een metaalbewerker in het bezit te zijn van een geldig Vca-certificaat.

Hoe ziet de werkdag van een metaalbewerker eruit?

Over het algemeen is een medewerker in deze functie werkzaam vanuit een vaste standplaats, in de vorm van een fabriekshal, werkplaats of plant. In sommige gevallen voert een metaalbewerker echter zijn werkzaamheden uit op locatie bij wisselende projecten. Ook de werktijden van een medewerker kunnen variëren. Zo krijg je in deze functie bij sommige bedrijven te maken met ploegendiensten, overwerk, onregelmatige diensten en/of weekenddiensten. Deze hebben doorgaans een gunstig effect op het salaris.

Wat verdient een metaalbewerker?

Metaalbewerkers verdienen gemiddeld tussen de € 2.000,- en € 3.500,- bruto per maand. Dit kan overigens oplopen, indien eerdergenoemde situaties van toepassing zijn (overwerk, ploegendiensten, etc.). De exacte hoogte van het salaris wordt medebepaald aan de hand van je ervaring, opleidingsniveau en geldige certificaten.

Openstaande vacatures voor metaalbewerker

Ben je enthousiast en ben je benieuwd naar de openstaande vacatures voor metaalbewerker? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures om te kijken of er een bij jou past.