MAG-lasser

MAG-lasser

Wat doet een MAG-lasser?

Wat is MAG-lassen?

MAG-lassers kom je dankzij de efficiëntie van het proces tegen bij verschillende typen bedrijven binnen diverse sectoren. MAG-lassen zie je onder andere terug in de machinebouw, carrosseriebouw, scheepsbouw en constructie. MAG-lassen, ook wel bekend als CO2-lassen, is een vorm van booglassen die wordt gebruikt om een verbinding tot stand te brengen tussen twee stukken staal of roestvaststaal. Afhankelijk van het type en de dikte van het materiaal kan een lasverbinding of simpelweg “las” in één of meerdere lagen tot stand worden gebracht, welke indien correct uitgevoerd sterker is dan het te lassen materiaal. Bij MAG-lassen wordt gebruik gemaakt van een beschermgas om onzuiverheden uit de las te houden, waardoor het proces over het algemeen binnen moet worden uitgevoerd.

Hoe ziet de werkdag van een MAG-lasser eruit?

Hoe je werkdag als MAG-lasser eruitziet, is afhankelijk van het type bedrijf waarvoor je werkt. Zo kan MAG-lassen worden gebruikt voor reparaties op locatie, waarbij de lasser in kwestie het gehele land doorkruist voor de volgende klus. Sommige lassers brengen het leeuwendeel van hun dag door in dezelfde werkplaats, daar waar andere lassers projectmatig te werk gaan en telkens op een nieuwe locatie hun werkzaamheden uitvoeren.

Wat verdient een MAG-lasser?

De salariëring van een MAG-lasser wordt vastgesteld aan de hand van verschillende criteria. Zo wordt gekeken naar het niveau van de lasser en de beoogde werkzaamheden, geldige certificaten voor MAG-lassen, ervaring en in sommige gevallen werktijden (onregelmatige diensten, overuren, nachtdiensten etc.). Het gemiddelde salaris van een MAG-lasser ligt tussen de € 1.900,- en € 2.750,- bruto per maand.

Openstaande vacatures voor MAG-lasser

Ben je enthousiast en ben je benieuwd naar de openstaande vacatures voor MAG-lasser? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures om te kijken of er een bij jou past.