Energie Dongen

Samen Duurzaam

Eerst isoleren
Heel energiebesparend, dus kostenverlagend.

Nieuws

Familie Houkes verduurzaamt eigen huis

Na bezoek 'energie besparen doe je zo!' meteen aan de slag

De familie Houkes bezocht de informatieavond ‘Energie besparen doe je zo!’ op 2 maart ’20. Het huis van de familie Houkes is gebouwd eind jaren ’60. “Toen was er nog geen sprake van verduurzaming”, merkt Houkes op. “Ter plaatse werd ik lid van Energie Dongen en kon ik een gesprek aanvragen met een energiecoach van Energie Dongen… en toen gooide de coronacrisis alles overhoop.”

Zonnepanelen_Houkes
Zonnepanelen. Zelf energie opwekken. Snel terugverdiend!

Later ontstond de behoefte om verder te gaan, vooral om het leefcomfort op de begane grond te verbeteren, maar dat kwam er niet van en het duurde tot februari 2020 toen de gemeente Dongen een uitnodiging stuurde om de informatieavond “Energie besparen doe je zo!” bij te wonen.

Bij die zeer goed bezochte voorlichting waren ook enkele geselecteerde bedrijven aanwezig die elk voor zich informatie gaven over hun specialisme op het gebied van zonnepanelen, HR++glas, dakbedekking en spouwmuurisolatie.


Wat zijn de belangrijkste zaken als je nog met verduurzamen wil beginnen?

  • Wat wil ik verduurzamen en waarom?
  • Hoeveel kost dat?
  • Hoeveel subsidie ga ik ontvangen?
  • Hoeveel gaat de verduurzaming financieel jaarlijks opleveren?
  • Hoe regel ik de financiën?
  • Met welke bedrijven ga ik in zee?


U heeft met het HOOM-dossier gewerkt. Hoe heeft u dat ervaren?

Door Energie Dongen werd ik verzocht het HOOM-dossier in te vullen, waarna ik een stappenplan ontving voor het verduurzamen, met geschatte kosten. Die kwamen redelijk overeen met de daadwerkelijke kosten.

Dubbel_glas_plaatsen

Toen de financiën geregeld waren kon ik bedrijven zoeken en ze vragen om een offerte, waarna ik met 3 bedrijven in zee ben gegaan voor levering van spouwmuurisolatie (Van den Dijssel), HR++beglazing (Van Seeters) en zonnepanelen (Bink Solar).


Alles geregeld nu?

Wat nu nog geregeld moet worden is het terugvragen van de btw op de zonnepanelen, de subsidie van de gemeente voor HR++glas en spouwmuurisolatie. Energiecoach Tiny van Son biedt hierbij een helpende hand. Ook moet ik nog vragen om een nieuw energielabel.


Wat kunnen we nog beter doen als Energie Dongen?

De prijzen in het HOOM-dossier graag inclusief btw vermelden en bij de informatieavond meer mogelijkheid geven om informatie van de aanwezige bedrijven te krijgen.

ENERGIE DONGEN BEDANKT DE FAMILIE HOUKES HARTELIJK VOOR DE GASTVRIJE ONTVANGST BIJ ONZE BEZOEKEN!