Constructiebankwerker

Constructiebankwerker

Wat doet een Constructiebankwerker?

Wat is Constructiebankwerken?

Het beroepsprofiel constructiebankwerker wordt over het algemeen in de metaal producten industrie aangetroffen, met name bij constructiebedrijven. Betreffende bedrijven vervaardigen uiteenlopende constructies voor diverse industriële bedrijfstakken. Tevens wordt het profiel in de scheepsbouw, machinebouw, landbouwmechanisatie apparatenbouw , weg en waterbouw en de scheepsbouw aangetroffen. Deze bedrijven houden zich bezig met nieuwbouw, reparatie en onderhoud. De constructiebankwerker werkt in een werkplaats of op de constructie-afdeling. Een deel van de profielhouders werkt tevens op locatie/ montage. 

Hoe ziet de werkdag van een Constructiebankwerker eruit?

De constructiebankwerker vervaardigt zelfstandig en samen met anderen eenvoudige constructies en deelconstructies. De kandidaat werkt vooral met staaf-, profiel-, plaat- en pijpmateriaal in zowel staal, roestvaststaal en aluminium. Hij verricht zowel scheidende, vervormende als verbindende werkzaamheden. De verbindende technieken betreffen met name Mig/Mag en of Tig lassen . Voorbeelden van producten en (deel)constructies die de constructiebankwerker vervaardigt: frames voor machines, apparaten, transportbanden, hekwerken en poorten, rekken en stellages voor installaties en machines, stellages, frames, fundaties, pompen, constructies voor schepen of boorplatforms, of onderdelen daarvoor.

Wat verdient een Constructiebankwerker?

De meeste kandidaten zijn werkzaam binnen de CAO Klein Metaal en worden qua salariëring ingeschaald op basis van leeftijd en werkervaring. Binnen de CAO wordt er een onderscheid gemaakt in een 38-urige werkweek zonder ADV of een 40-urige werkweek met ADV. De salarissen liggen +/- tussen €2000 en €2900 bruto per maand.

Vacatures voor Constructiebankwerker

Ben je enthousiast en ben je benieuwd naar de openstaande vacatures voor Constructiebankwerker? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures om te kijken of er een bij jou past.