Ontwikkeling

Ontwikkeling

Loopbaanontwikkeling/carriere uitstippelen/opleiden en trainen

“De Groot is van oorsprong een opleider en ziet meteen de potentie van een kandidaat en kan hem enthousiasmeren om verder te gaan. Ze zien mogelijkheden. De kandidaat komt goed opgeleid en/of gecertificeerd binnen”.

Onze opdrachtgevers waarderen het dat er aandacht is besteed aan de kandidaat die via De Groot PiT komt. Wij meten vooraf het niveau en spijkeren hen bij wanneer nodig.

De kandidaat zelf denkt er net zo over. Roel heeft een mooi verhaal:

In 2008 ben ik van school gekomen als boswachter/hovenier. In die branche kreeg ik kreeg last van mijn rug. De Groot PiT nodigde mij uit voor een gesprek en ze vertelden toen heel enthousiast over een mooie baan bij Van Oord in Moerdijk. Een baan in de functie van (aankomend) lasser in de scheepsbouw. Ik werd blij van dat enthousiasme.

“Ik mag mijn lasdiploma halen en ben verliefd geworden op het ijzerwerk..”

Het bracht me op het idee om me ook op andere vlakken te gaan ontwikkelen. Ik mag mijn lasdiploma halen en ben verliefd geworden op het ijzerwerk! Inmiddels ben ik bij Van Oord aan de slag gegaan en mag ik naast mijn werk opleidingen en cursussen volgen. Dat vind ik geweldig! Het is uniek dat een werkgever dat biedt. Hoe meer je leert, hoe meer je waard bent voor je werkgever. Mijn doel is meesterlasser worden. Een beetje verder in de toekomst wil ik IBS internationaal lascoördinator worden en les gaan geven.”


Outplacement

Als je door een reorganisatie boventallig bent en je gedwongen bent afscheid te nemen van je huidige werkgever dan is dit tegelijkertijd een kans om verder te kijken naar je mogelijkheden. Op weg naar een nieuwe baan. ‘Wie ben ik?’, ‘Wat kan ik?’, ‘Wat wil ik?’ En ‘Hoe kom ik daar?’. We helpen graag. We hebben hier diverse samenwerkingspartners voor.


Jobcoaching

Jobcoaching omvat alles dat nodig is om ervoor te zorgen dat jij in je kracht komt. Dat kan begeleiding of training zijn, zodat jij je werk goed en zelfstandig kunt doen. De jobcoach onderzoekt samen met jou en je werkgever welke eventuele aanpassingen of voorzieningen nodig zijn. Zo wordt duidelijk welke vaardigheden jij wilt ontwikkelen, wat je wilt leren en welke dingen je lastig vindt. De jobcoach is jouw persoonlijke begeleider op je nieuwe werkplek. De Groot Personeel in Techniek werkt samen met De Groot Advies & Coaching. De specialist om kandidaten te coachen die werkzaam zijn in de metaal en of lastechniek.