Vacatures

Succesvol traject van werk naar werk

Mijn persoonlijke reis van werk naar werk.

Je werk. Een plek waar je een groot deel van de week doorbrengt. De zoektocht naar de perfecte baan is voor iedereen anders. Iedere werknemer doorloopt een uniek carrière pad. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en elk traject is anders. De Groot Personeel in Techniek probeert die weg voor haar kandidaten zo aangenaam mogelijk te maken.

Hoe ze dat doen, en welke resultaten dit kan opleveren, vertelt Louis Jochems. Vanuit een goeie baan zocht hij toch iets anders. Hij wist dat met name de reistijd hem op den duur zou gaan opbreken.

Louis: “Ik had een hele leuk baan bij Volker Wessels, maar wist dat ik dit door die reistijd niet heel lang meer ging volhouden. Dus ging ik rondkijken en heb ik na 10 jaar het contact met Wim (De Groot) weer aangehaald.”

Sinds september is Louis bemiddeld bij F&P Services, een bedrijf in las- en onderhoudsdiensten voor de voedings- en farmaceutische industrie. Hij heeft hier een dynamische, leidinggevende functie als chef werkplaats. En, hij kan op zijn fiets naar zijn werk.

Wat in het vat zit

Het verhaal van Louis en Wim de Groot begint meer dan 15 jaar geleden, in 1983 bij Wescon. Daar zijn ze elkaar als jonge jongens tegen gekomen. Louis werkte daar als monteur en heeft aan de eigen opleiding van Wescon in de winter het vak van pijpfitter en lasser geleerd.

Na een aantal jaar samen te hebben gewerkt is Louis gaan werken via de detacheerderswereld en Wim is in de lasschool terechtgekomen. Het contact bleef want vanuit Imtech – waar Louis op dat moment werkte – werden de lassers naar de lasschool van Wim gestuurd als ze moesten worden bijgespijkerd.

Na het faillissement van Imtech leidde het pad van Louis naar Volker Wessels. Het contact met Wim was verwaterd, maar niet verdwenen. Dus toen Louis besloot rond te gaan kijken naar een andere baan, zocht hij Wim op hem hierin te helpen.

Louis: “Wim en ik hebben een avondje afgesproken en besproken wat ik zocht. Een nieuwe baan moest een verbetering zijn, anders zou ik de oversteek niet maken. Ik had dus best wat eisen: ik wilde op een plek terechtkomen met veel minder reistijd, in een leidinggevende functie in de metaal, maar ook op een plek waar ik de komende 10 jaar genoeg uitdaging en plezier zou vinden.”

Ik moest er 100% achter staan

Het traject tussen Wim en Louis heeft in totaal ongeveer anderhalf jaar geduurd. Intensief contact in de ene maand, soms weken niet, of alleen eens bellen. En dat was prima, vond ook Louis: “Wim wist precies waarnaar ik op zoek was. Ik denk dat als je te hard zoekt, je het gaat forceren. Ik wilde dus de tijd nemen en dat kan met een persoon als Wim”.

quote louis

Op een gegeven moment werd Louis door Wim gebeld dat hij een mooie functie als werkvoorbereider voor hem had.

“In eerste instantie was ik wel wat sceptisch over de functie. Maar het was wél op een locatie waar ik op de fiets naar toe kon en dat was de trigger om toch met Wim af te spreken. Helaas was de functie naar mijn idee veel te veel computerwerk. En daar werd ik niet gelukkig van. Zoals ik al zei, ik had een heel helder beeld. Als ik de stap zet, dan moet ik er 100% achter staan. Ik ken mezelf, het moest allemaal passen en geen jas zijn met te korte mouwen. Want die mouwen zouden altijd te kort blijven, en daar zou ik de baan die ik had nooit voor opgeven. Ik zocht de perfecte jas!”

Dus ook die functie heeft Louis voorbij laten gaan. Toch is hij in september bij deze werkgever aan het werk gegaan.

“Na een tijdje kwam hetzelfde bedrijf weer in de lucht met een andere functie waarvan Wim dacht dat ik daar wel oren naar had”, gaat Louis verder. “Nu was het inderdaad écht de verbetering die ik zocht, alles klopt: Bij F&P heb ik een drukke, dynamische job, waarin ik leiding geef over de werkplaats, maar waarbij ik ook bij de jongens op de werkplaats aanwezig ben. Pragmatisch denken, oplossen van probleempjes. En een beetje computerwerk, maar dat hoort er bij”, lacht hij.

“We maken onderdelen voor machines die grote voedselgiganten van bijvoorbeeld de productie van Griekse yoghurt in hun fabrieken gebruiken. Dus ik zit in een andere branche, maar wel in de metaalsector. En als laatste kloppende stukje van puzzel: Ik ga op de fiets naar mijn werk! Mooier kan voor mij bijna niet want mijn hobby is fietsen. Twee vliegen in klap dus!”

quote louis 2

Persoonlijke benadering maakt echt het verschil

“Mijn band met Wim gaat natuurlijk al jaren terug, maar ik weet zeker dat het vertrouwde gevoel dat ik bij Wim heb, er voor iedereen is. Als ik mensen tegenkom die werk zoeken, adviseer ik ze zeker contact met Wim op te nemen. Het mooie aan hem vind ik de persoonlijke benadering. Hij luistert en weet echt wat er bij me past”.

“Ik heb altijd het vertrouwen gehad dat die baan voor mij wel voorbij zou komen. Ik had de tijd. De inspanning die De Groot voor mij geleverd heeft, heeft daar wel enorm aan bijgedragen. Want tijdens mijn zoektocht ben ik ook regelmatig benaderd door andere detacheringsbureaus die ik kende van mijn tijd bij Imtech. Er was veel werk, maar dat sloot nooit aan. Altijd op afstand en dus niet de verbetering die ik zocht”.

“Het traject met De Groot raad ik echt iedereen aan. Zowel werkgevers als werkzoekenden. De consultants steken veel energie in het opbouwen van een band met hun kandidaten, ze nemen de tijd, luisteren naar wat je wil en denken mee in mogelijkheden”.

Wil jij ook begeleid worden naar een nieuwe baan?