Vacatures

Stel jezelf voor in 1 min – Elevator Pitch

Klap jij dicht als je jezelf moet voorstellen? Geen zorgen, je bent niet de enige. Maar wat als ik je vertel dat je met slechts 1 minuut deur-tot-deur tijd in een lift een onvergetelijke indruk kunt achterlaten?

Dat is waar de Elevator Pitch om de hoek komt kijken. Een snelle, krachtige presentatie waarin je jezelf voorstelt, je talenten laat zien en je ambities onthult. Waarom heet het zo? Omdat je gemiddeld 1 minuut in een lift staat – dat is jouw magische tijdsbestek!

Stel je voor: je ontmoet de directeur van je droombedrijf. Je wilt indruk maken, maar je blijft steken in “Ik ben handig en sleutel graag.” Dat is oké, maar je kans op een blijvende indruk? Vrijwel weg. Met een goed voorbereide Elevator Pitch ben jij degene waar die directeur aan denkt!

Nieuwsgierig naar onze vacatures?

Contactformulier   Check de vacatures

Stap 1: Begin sterk!

Ze je Elevator Pitch als het begin van een boeiend gesprek. Je hoeft niet alles te vertellen, maar wek nieuwsgierigheid op met een krachtige openingszin.

Stap 2: Ontdek jouw uniek talent!

Wat onderscheidt jou? Waar blink je in uit? Denk aan jouw superkracht op de werkvloer. Ben je de kei in overzicht houden, precies lassen of budgetvriendelijke oplossingen bieden? Dat is je kernkwaliteit!

Stap 3: Geef antwoorden die betekenisvol zijn!

Je hebt maar 1 minuut, dus wees bondig. Vertel hoe jij het bedrijf zult versterken. Wie ben je? Wat doe je? Wat vind je leuk aan je werk? Wat kun je? En wat is jouw unieke aanbod?

Stap 4: Wees concreet!

Wees duidelijk. Niet “Ik ben een lasser op zoek naar een uitdaging.” Maar liever “Ik ben een gecertificeerde TIG-lasser en ik wil leidinggeven aan een lassers-team terwijl ik ook actief in de productie werk. Ik combineer mijn expertise met leiderschap.”

Stap 5: Sluit af met een slimme vraag!

Laat het gesprek niet doodlopen. Stel een vraag die past bij jouw verhaal. Vraag om contactgegevens, of tijdens een sollicitatie, hoe een dag in jouw rol eruitziet.

Stap 6: Verfijn en verbeter!

Polijst je Pitch. Is je opening sterk? Zijn je antwoorden concreet? Komt je kernkwaliteit duidelijk naar voren? Begrijpt je luisteraar wat je zoekt? Houd het kort en krachtig.

Stap 7: Meet de tijd!

Lees je Pitch hardop voor en time jezelf. Blijf binnen die cruciale minuut. Als het richting anderhalve of 2 minuten gaat, schrap dan wat.

Stap 8: Oefenen, oefenen,oefenen!

Herhaal je Pitch, spreek voor de spiegel. Lach en praat enthousiast, sta rechtop, ontspan je handen. Ken je tekst globaal, zodat je natuurlijk klinkt.

Stap 9: Je bent klaar!

Je hebt geoefend, je Pitch is solide. Of het nu op een feestje is of in een sollicitatiegesprek, je bent voorbereid op de vraag “Vertel iets over jezelf.” Het is oké als je zenuwachtig bent, perfectie is niet nodig. Met deze Pitch toon je je motivatie en passie!

 Ben jij klaar om de de liftdeur te openen en indruk te maken?

Oefen en schitter met jouw Elevator Pitsch! Nieuwsgierig naar kansen?? Vul het  contactformulier in of check onze vacatures!