Vacatures

Van je hobby je werk maken. Maarten deed het!

De kers op de taart!

Niets maakt ons meer trots dan een telefoontje van een kandidaat om te vertellen dat hij of zij een vast contract heeft gekregen. Dat voelt als de kers op de taart! Omdat iedere kandidaat zijn eigen traject doorloopt en dit op zijn eigen manier ervaart, vragen we onze kandidaten om deze ervaring met ons – maar ook met andere werkzoekenden- te delen.

Dit keer het traject van Maarten Reinieren, die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt en nu als constructiebankwerker en lasser een vast contract heeft bij TAKS Handling Systems.

Ontmoet Maarten

Maarten Reinieren, 29 jaar, geboren en getogen in Breda. Een rustige jongen die altijd met zijn handen bezig is. Al van jongs af aan is hij bezig met metaal en lassen. Vanuit zijn hobby om te kunnen lassen, koos hij voor een opleiding Techniek om vervolgens zijn Lasdiploma Niveau 1 & 2 te halen.

Na het behalen van deze diploma’s was het voor Maarten ook wel klaar op school. Hij had door kunnen gaan voor Niveau 3, maar hij ging liever aan het werk. Een stage bij De Groot Lasopleidingen was voor Maarten de eerste kennismaking met lasprocessen in de praktijk.

maarten reinieren op zijn werkplek bij taks handling systems 2

Stage

Zijn stage heeft Maarten te danken aan Wim de Groot, die kende hij al van jongs af aan, van het handboogschieten met de zoon van Wim. Wim wist dat Maarten altijd met zijn handen bezig was en zei toen al: “Als jij een keer wil lassen, dan mag jij een keer bij mij lassen.” Dus toen Maarten een stage zocht, heeft hij Wim weer opgezocht. Maarten herinnert zich: “Wim zag me binnenkomen en riep meteen: Jij zoekt een stageplek! Zo begon ons beroepsmatige contact.”

De passie ligt in de combinatie

Vanuit de lasschool ging Maarten aan het werk bij diverse bedrijven en daardoor merkte hij dat zijn passie echt ligt bij de combinatie lassen en constructiebankwerken en niet alleen bij het samenstellen. Toen het bedrijf waar hij werkte failliet ging en hij door omstandigheden op een plek terechtkwam waar hij deze passie niet kon volgen, ging Maarten op zoek naar iets anders. Via vriend Raymond Rijndorp kwam hij wederom met De Groot in aanraking. Dit keer met De Groot Personeel in Techniek en specifiek met onze collega Maddie Koniuszek.

Hoe heb je het contact met De Groot ervaren? Wat is je bijgebleven aan het traject dat je met ons hebt doorlopen?

“Goed traject, bij De Groot staan ze voor je klaar. We hadden goed contact en Maddie hield me regelmatig op de hoogte van vacatures en mogelijkheden. Ze weet wat voor persoon ik ben en weet dat ik een eerlijke, harde werker ben die de naam hoog houdt. Daarom stelde ze me graag voor bij bedrijven.

De Groot kijkt naar kandidaten. Ze willen je graag op een goede plek plaatsen waar je voor een langere tijd kunt zitten. Je wordt niet zomaar ergens geplaatst om te plaatsen. Dat vind ik wel een groot verschil met ander uitzendbureaus.”

bedrijfspand taks handling systems klein copy

De Groot Personeel in Techniek stelde Maarten voor op een functie als constructiebankwerker / lasser bij TAKS Handling Systems en na twee gesprekken mocht Maarten hier in januari 2020 beginnen. Maarten kwam terecht in een team van vijf lassers en twee voorbereiders. Daarnaast is er nog een team op het constructiegedeelte. In totaal bestaat het bedrijf uit 60 personen.

Wat voor soort bedrijf is TAKS? En wat doe jij?

Maarten: “TAKS maakt onderdelen voor intern transport van voedingsmiddelen zoals groente en fruit. Ze verbeteren de systemen voor bijvoorbeeld verpakkingen en de lopende band zodat producten over de hele wereld zo snel en zo vers mogelijk in de winkels komen te liggen. We hebben een lasafdeling en een gedeelte voor constructiewerkzaamheden. Daarnaast hebben we ook nog twee hallen waar de systemen worden opgebouwd, volgens Plug and Play.

maarten reinieren 2

De meeste werkzaamheden voor mij zijn op maat. Ik sta op de lasafdeling in de productie van onderdelen van producten, of ik sta in de voorbereiding. Het liefst werk ik in de constructie, variabel voor te bereiden wat nodig is.

Leuk aan het werk vind ik de diversiteit en de mogelijkheid wat anders te doen. Aan de onderdelen die ik maak, zie je soms niet meteen wat het precies is. Maar omdat in 2 andere hallen de producten ook echt worden opgebouwd en getest, zie je ineens het eindproduct waar het een onderdeel van is. Dat is leuk.”

Hoe zou jij de sfeer binnen het bedrijf en de collega’s onderling beschrijven?

“De sfeer is heel familiair. Ik heb leuke collega’s, goed om mee te werken. Ik spring ook wel eens bij in het andere team. De vrijdagmiddagborrel is ook leuk. De eerste keer dat ik de baas ontmoette was trouwens op een vrijdagmiddagborrel! Hij vroeg aan mij wie ik was. Ik vertelde dat ik de nieuwe werknemer was en vroeg ook gelijk aan hem: En wie ben jij dan? Nou, toen kreeg ik dus te horen dat hij de baas was. Gelukkig zei hij ook gelijk: 1 ding is zeker, we houden allebei van bier!

Alle medewerkers zijn onderdeel van een groot team. Successen worden met iedereen gedeeld. Dan worden we samengeroepen en is er slagroomtaart.

En wat ik fijn vind, is dat er naar je geluisterd wordt als je een idee hebt over hoe dingen misschien beter kunnen. Dat kun je gewoon aangeven en dat wordt serieus bekeken.”

maarten reinieren 3

Hoe zie je je de toekomst bij TAKS?

Zolang ik maar kan groeien, zit ik wel goed! Zelfs tot mijn pensioen. Ik zie hier op dat gebied hele mooie mogelijkheden. Ik heb afgelopen jaar mijn BHV diploma gehaald via TAKS en voor dit jaar is er gekeken of ze me een opleiding TIG lassen kunnen bieden. Vroeger wilde ik er niet verder voor leren, maar nu wil ik dat toch wel heel graag. Zeker omdat het bedrijf gecertificeerde TIG lassers nodig heeft!

Wil je ook door De Groot Personeel in Techniek begeleidt worden naar een andere baan? Neem contact met ons op.