Vacatures

Op contract na uitzendperiode

Jimmy Bernabela is een begrip bij De Groot Personeel in Techniek. Een lasser in hart en nieren en een open, hardwerkende kerel met een aanstekelijk enthousiasme. Door zijn optimistische houding en werkmentaliteit is Jimmy via De Groot de afgelopen jaren als lasser ingezet bij diverse werkgevers.

In mei is Jimmy na een succesvolle uitzendperiode in vaste dienst overgenomen bij FEK in Waalwijk als Robotlasser. Hij heeft hier het vertrouwen verdiend en een contract van 9 maanden gekregen.

We spraken Jimmy over hoe hij dit bereikt heeft. Het werd een gesprek vol verhalen en ervaringen!

Het voortraject

“Ik ben bij De Groot Personeel terechtgekomen via een advertentie in de krant. Het was een functie in Breda, waarvan ik eerst niet zeker wist of ik dat wel wilde, maar ik reageerde toch. En ik werd uitgenodigd voor een gesprek.” vertelt Jimmy over zijn eerste kennismaking met De Groot.

Het ging om een tijdelijke functie op een project in Moerdijk. De Groot leverde hier personeel voor renovatiewerkzaamheden aan een centrale, en Jimmy ging hier als lasser aan de slag. Jimmy herinnert zich dit nog goed: “Ik werkte daar van 19u ’s avonds tot 7u ’s ochtends! Dat was zwaar! Ik was aangenomen als lasser, maar pakte ook andere werkzaamheden op zoals snijbranden, zagen etc. Helaas duurde dit project nog maar 2 weken. Dus was ik weer op zoek naar iets anders. Gelukkig kon ik via De Groot voor verschillende opdrachten aan de slag als lasser.”

Omdat Jimmy geen eigen vervoer had, was het soms een uitdaging om opdrachten voor hem te vinden. Maar met zijn goede inzet en werkmentaliteit, won hij het vertrouwen van werkgevers en van Wim de Groot. Er werd een uitzonderlijke afspraak gemaakt waardoor er een autootje beschikbaar kwam voor Jimmy: “Daar was ik zo ontzettend blij mee, en vind het nog steeds geweldig van De Groot dat we die afspraak konden maken! Ik was ineens veel flexibeler!”

jimmy bernabele 2 copy

Het klikte direct

Rond mei 2019 was Jimmy op een tijdelijke klus aan het werk bij VDL bussen. Langzaamaan kwamen de vaste mensen waar hij vervanger van was weer terug op de werkvloer en Jimmy werd boventallig. “Hard gezegd werd ik overbodig”, zegt Jimmy hier zelf over. “Dus ik ging weer op zoek naar iets in de buurt. Het contact met De Groot werd aangehaald en zij hadden weer een interessante functie voor me!”

Jimmy vervolgt lachend: “Ik ging op donderdag op gesprek en ze wilden het liefst dat ik maandag zou beginnen! Ze zeiden dat ze me zo snel mogelijk wilden hebben.” Het klikte heel goed! En omdat ik er ook een heel goed gevoel bij had, ben ik hier een week later al gestart.“

Trots!

Het enthousiasme en de trots klinken door in alles wat Jimmy vertelt: “Vandaag gebeurde er iets heel leuks! Ik heb iets gedaan waarvan ik niet had gedacht dat ik dit al zo snel zelf zou mogen doen. Ik sta aan de lasrobot, en daar staat normaal gesproken een supervisor bij. Maar omdat hij was weggeroepen naar de andere las-hal, heb ik het initiatief genomen en zelf een aanpassing gedaan aan de lasrobot! En dat is gelukt! Ik heb direct mijn leidinggevende geroepen en laten zien wat ik had gedaan. Ook hij zei dat ik dat heel goed had aangepakt. Dat geeft me zoveel vertrouwen in mezelf. Ik ben echt trots”

jimmy bernabele 1

Ze geven me vertrouwen

Dat hij hier op zijn plek zit en gewaardeerd wordt, is duidelijk.  “De sfeer bij FEK is zo goed, dat ik dit ook zelf durfde op te pakken. Want als het niet goed gaat, kun je wel veel schade aanrichten. En iedereen maakt fouten, maar ik wil het niet verpesten. Bij FEK heb ik de ruimte en het vertrouwen gekregen,” voegt Jimmy nog toe aan deze bijzondere ervaring.

Ik voel me hier thuis

We kunnen nog uren met Jimmy praten over al zijn ervaringen en het werk als lasser, maar als laatste vroeg ik hem naar wat hij het allerleukst vindt bij FEK. Nou, dat was meteen duidelijk: “Het allerleukste bij FEK zijn de mensen,” roept hij! “Ze zijn bijna nooit chagrijnig! Iedereen komt met een glimlach naar het werk. Ik heb hele fijne collega’s en voel me thuis daar.”
“En ik ben blij dat ik veelzijdig inzetbaar ben, want die afwisseling vind ik heel leuk. Ik ben aangenomen voor de Robot, maar ik doe ook regelmatig andere werkzaamheden. Zoals handmatig lassen.”

Als pluspuntje wil Jimmy nog wel wat benadrukken: “Ik werk nu in Waalwijk, dus geen reistijd! En een traject met weinig file. Ik ga heel relaxed naar het werk en op het gemakje weer terug naar huis. Ook de werktijden zijn voor mij perfect. Ik kan bij wijze van spreken op de fiets naar mijn werk gaan. Maar dat doe ik misschien wel een keer met mooi weer”, lacht Jimmy.

Ambitie

Jimmy heeft nog steeds ambitie, en daarmee gelijk een advies voor collega lassers en aankomend lassers: “Ik ben MIG/MAG en elektrisch lasser. Ik heb helaas nog geen TIG lasdiploma, misschien in de toekomst. Ik had dit een aantal jaar geleden wel kunnen halen via het Lasinstituut, maar doordat ik fulltime werkte, lukte het niet om dit te combineren. Daar heb ik nu wel een beetje spijt van”, legt hij uit. “Dus als je de kans krijgt om een cursus te doen, dan moet je em grijpen!”

 

Wil jij ook je verhaal vertellen? Of begeleid worden naar een nieuwe baan?