Vacatures

Schaarste technisch personeel

Heb je als opdrachtgever moeite met het werven van technisch personeel? De techniekbranche is een branche die zich op hoog tempo blijft ontwikkelen. En de mensen die willen en kunnen werken in deze branche zijn lastig te vinden! Afgelopen jaar stonden er meer dan 50.000 vacatures open voor de gehele techniekbranche. Met deze aantallen kunnen we zeggen dat de vraag nog altijd hoog is. De meeste vraag is naar elektromonteurs, (technisch) tekenaars, servicemonteurs engineers werktuigbouwkunde en werkvoorbereiders.

De schaarste in de techniek is ook terug te zien als je kijkt naar de verhouding tussen vaste en tijdelijke contracten dat wordt aangeboden. Bij bijna 80% van de vacatures gaat het om een vast contract, de overige vacatures betreft een tijdelijk dienstverband. Bedrijven willen kandidaten in de techniek dus ook erg graag behouden.
Heb je moeite met het werven van personeel voor de technieksector? Denk dan ook eens naar je vacaturetekst en kijk ook naar ervaring of opleiding. Door te werven op basis van vaardigheden, kun je een bredere groep kandidaten bereiken, die mogelijk ook heel geschikt zijn voor de functie.
Denk aan beschrijvingen als installatie-, storings- of onderhoudswerkzaamheden en richt je ook op vaardigheden als servicegericht en verantwoordelijk om een bredere doelgroep kandidaten aan te spreken.

Wil je advies of een professional die je helpt je personeel te vinden? De Groot Pit heeft een groot netwerk in technisch personeel helpt je graag! https://www.degrootpit.nl/werkgevers/advies
#werkenindetechniek, #technischpersoneel, #werkenindemetaal