Vacatures

Vacature op het juiste moment!

“Deze vacature kwam precies op het juiste moment!”

Als meewerkend voorman volgt Dirk zijn ambitie om leiding te geven aan een productieteam in de constructie én zijn passie voor techniek.

“Als ik aan Steelstone denk, komt er als eerste in me op jong, meedenkend en groeiend. Zeker groeiend. We werken met een klein team van vriendelijke, leuke mensen,” vertelt Dirk als ik hem vraag waar hij aan denkt bij zijn nieuwe werkgever.

Dirk startte in januari 2021 in de functie van meewerkend voorman. Een functie waarin hij uiteindelijk zelfstandig leiding geeft over een team van 3 samenstellers en lassers en waarbij hij meewerkt in de productie.

“Maar dat is een heel traject,” legt Dirk uit. “Binnen Steelstone verschuiven op dit moment werkzaamheden en veranderen de rollen van een aantal collega’s. Ik ben aangenomen voor de functie meewerkend voorman en neem de taken over van de vorige meewerkend voorman die nu chef is. Het is de bedoeling dat hij steeds meer taken overneemt van Rik Vermeer (eigenaar en oprichter van Steelstone), zodat die meer tijd krijgt voor andere zaken.

Wat ik heel fijn vind hier, is dat ik de kans krijg om me stap voor stap te ontwikkelen. Omdat ik gelijkmatig de taken overneem, word ik goed ingewerkt en kan ik echt in de rol van leidinggevende groeien. Het is ook wel fijn dat ik nu nog iemand heb om op terug te vallen als ik vragen heb.”

“Bij Steelstone is het hele team van A tot Z betrokken bij de producten die ze maken. “We maken het product in de werkplaats en vaak monteren we het zelf op locatie bij de klant. Dat maakt het werk heel afwisselend en je bent betrokken bij het product van onderdeel tot eindproduct.”

steelstone product dvn

Dirk vanaf een hoogwerker aan het werk in de werkplaats

Solliciteren in coronatijd? Er waren onbewust factoren die meespeelden om van baan te wisselen

Dirk: “Ik was niet echt actief op zoek naar ander werk. Toch werd ik via LinkedIn wel vaker benaderd door recruiters. Omdat de functies niet aansloten, ben ik daar nooit op ingegaan. Wel hield ik mijn oren en ogen open en ineens ontving ik een bericht op LinkedIn van De Groot Personeel in Techniek. Of ik interesse had in de functie van meewerkend voorman. Daarmee is het balletje gaan rollen.”

“Want er waren onbewust wel een aantal factoren waardoor ik het aanbod van meewerkend voorman serieuzer bekeek. Ik werkte bij een bedrijf met ongeveer 150 werknemers, wat ik eigenlijk wel erg groot vond. Op een gegeven moment ben ik daar  onofficieel in de rol van leidinggevende gerold omdat de meewerkend voorman vaderschapsverlof had en de andere leidinggevende ook net was vertrokken. Die rol beviel me heel goed, maar helaas was er voor mij geen toekomst als leidinggevende daar en dat heeft toch getriggerd om rond te kijken.”

 

maarten reinieren 3“Ik had geproefd van de leidinggevende rol en de manier van interactie met de mannen op de werkvloer, de tekenaars en andere collega’s vond ik heel leuk. Hierdoor wist ik dus ineens voor mezelf heel goed dat ik dat wilde,” gaat Dirk verder. “Als ik zou switchen dan was het naar een kleiner bedrijf én een leidinggevende functie.

Toen jullie me benaderden was het door corona ook best wel slap bij mijn vorige werkgever. Ook dat heeft me aangezet om te reageren. En het was sowieso dichterbij huis en een leidinggevende rol binnen een kleiner bedrijf, dus ik dacht: “Waarom niet? Ik ben nog jong!
Naar mijn idee kwam het bericht van Wim dus ook precies op het juiste moment,” zegt Dirk.

 

Een dag meelopen om het bedrijf te leren kennenmaarten reinieren 2

“Daarna ging het allemaal vrij snel. Ik kon kort daarna al op gesprek bij Steelstone. MIjn eerste gesprek met Noortje en Rik was een leuk gesprek, we hadden gelijk al een goede klik. In het gesprek kwam naar voren dat ze het fijn zouden vinden als ik een dag zou meelopen, want ze vonden het belangrijk dat de klik er ook met het team zou zijn.

Dat vond ik eigenlijk zelf ook fijn, want het is toch spannend om van baan te wisselen. Je weet nooit precies waar je terecht komt. Op deze manier zou ik zien hoe ze binnen Steelstone werken, wat ze maken en de collega’s leren kennen. Na die dag meelopen had ik een heel goed beeld van het bedrijf en de sfeer. Het werd daardoor allemaal nog positiever! Het totaal plaatje klopte en toen ben ik er voor gegaan!”

De rol van De Groot Personeel in Techniek

“Eigenlijk is er niet 1 specifiek ding te benoemen waarmee De Groot het verschil maakte. De manier waarop het team van De Groot Personeel in Techniek contact met me heeft onderhouden vond ik prettig. Ze schakelden snel waardoor het hele traject ongeveer een maandje geduurd heeft.  Voor mij persoonlijk was dit dus een prima en vooral succesvol traject.

Ik raad iedereen aan om ook eens te gaan praten met De Groot. Dat hoeft niet naar aanleiding van een vacature te zijn zoals bij mij. Ik denk dat zij heel goed met je mee kunnen denken welke mogelijkheden er zijn. Misschien niet direct op korte termijn, maar zeker op lange termijn. En ook al ben je niet actief op zoek, houd je oren en ogen open. Soms komt er een mooie kans voorbij!”

Wil jij samen met De Groot Personeel in Techniek jouw mogelijkheden verkennen?
Neem contact met ons op.